пʼятницю, 13 жовтня 2006 р.

Бразильські дороги


В Сан-Паулу майже немає калюж, навіть у сезон дощів, коли дощ іде якщо не вдень, то вночі. Иноді буває такий сильний, що і величезна парасоля не рятує, — бо часто ще й вітер дме. Але калюж нема, бо поверхня дороги опукла до середини - вода просто стікає до узбіччя, де є водозабірники. Так само вона стікає з тротуару, який теж нахилений. За дві години після зливи, особливо коли сонце з'являється, зникають всі ознаки дощу.

Якби не це, то, мабуть, всі ходили б забризканими, оскільки тротуари дуже незручні і часто перегороджені автомобілями, якимись ремонтними роботами, або просто купами сміття. Пішохід просто змушений обходити їх, виходячи на дорогу. Щоправда водії тут звичайно дуже обережні: пропускають тебе, навіть коли ти просто підходиш до "зебри".

Це якщо нема футболу. Перед футбольним матчем всі спішать додому і на таку дрібницю, як людина на дорозі, можуть просто не звернути уваги. Оскільки я футболом не цікавлюся, то доводиться бути обережним завжди...

На футболі бразилійці просто схиблені. Коли був чемпіонат світу, вулиці просто вимирали. Коли грала збірна Бразилії, всі, навіть продавці супермаркетів, у робочий час, дивилися футбол.

Нема коментарів

Дописати коментар