понеділок, 23 березня 2009 р.

Футуристика


Прочитавши про бажання Offspring, теж вирішив трошки помріяти про майбутнє...
  1. Вживлювати в голову мобільний телефон — це зайвий головний біль. Адже організм так чи инакше намагається позбутися чужорідних тіл. Значно перспективнішим є безконтактний зв’язок спеціяльних центрів мозку з електронікою. Центри можна спочатку нарощувати штучно, а згодом зробити відповідну генетичну модифікацію людини.
  2. Транспортування — дороге і небезпечне задоволення. Навіть якщо тенденція зміниться, і людство зможе видобувати енергію з повітря (а ще краще зі сміття), небезпека аварії завжди лишатиметься ненульовою. Крім того, час стає занадто дорогим, щоб його витрачати на поїздки, хай навіть у повітрі. Але в тих поїздках нема ніякої потреби, адже разом з “мобільником” до голови прийде і підключення до Internet. Отже, просто стане неважливим, в якій точці планети знаходиться людина.
  3. Телепортація фізична теж не потрібна. Достатньо телепортації віртуальної. Яке має значення, де фізично знаходиться тіло, якщо всі органи чуттів будуть вважати, що воно знаходиться в иншому місці?
  4. Способи комунікації, а значить і соціальні зв’язки відтак трансформуються настільки, що описувати їх словами держава чи мова можна буде настільки ж правомірно, як ходіння в офіс на роботу називати походом племені на полювання. Що ж стосується грошей, то тут те саме, що з культурами, — сила в різноманітності.
  5. П’ятиденний робочий тиждень, восьмигодинний робочий день, а також великі підприємства повинні стати історією. А віртуальні подорожі цілком можливі хоч на планети Альфи Центаври.
  6. Універсальний вид палива, водень, на жаль, не вічний, але його має вистачити дуже надовго.
  7. Сучасні упередження і взагалі проблеми теж стануть історією, але замість них з’являться нові.
  8. В контакт з людством позаземні цивілізації не вступлять, оскільки представники позаземних цивілізацій, які на це спроможні, очевидно, мають здоровий глузд.
  9. Інститут права зміниться, оскільки його суб’єктами будуть люди, тварини, комп’ютери і всілякі проміжні організми.
  10. Міжгалактичний інтернет і міжгалактичні переміщення залишаться в комп’ютерних іграшках і науково-фантастичних творах, а людство потроху освоюватиме свій маленький куточок у Всесвіті, який називається Сонячна система.
  11. Зміняться поняття народження і смерті завдяки технологіям збереження пам’яті, особистости, передавання інформації, впровадження системи спільних знань, умінь і навичок, спогадів і відчуттів.
  12. Людина зміниться зовнішньо і внутрішньо до невпізнанности, так що називати її людиною можна буде лише умовно.

3 коментарі:

  1. чудовий розвиток оригінального допису, молодці!

    ВідповістиВидалити
  2. Вау. Класно. Хочу, щоб так було вже!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Ну, я думаю, що це питання недалекого майбутнього.
    Звісно, якщо хтось не психане і не натисне на червону кнопку... ;)

    ВідповістиВидалити