четвер, 6 серпня 2009 р.

Структура HTML і переноси


Переноси в тексті змушують уважніше стежити за структурою HTML. По-перше, якщо в блоґ вставляється текст неукраїнською мовою, йому необхідно ставити відповідний атрибут lang. По-друге, завдяки переносам, я знайшов цікаву помилку в шаблоні блоґа. Текст кожного допису вставляється між <p> і </p>, але правильно це тільки тоді, коли в дописі нема ніяких складних вставок, наприклад div або blockquote. Тому що абзац дозволяється не закривати і припускається, що він не може містити такі вставки. Отже, якщо ви в дописах використовуєте div, blockquote, чи щось подібне, p необхідно замінити на щось инше. Наприклад на div. В результаті відповідний рядок шаблону має виглядати так:
<div class='hyphenate' lang='uk'><data:post.​body/​></div>
Якщо цього не зробити, структуру HTML буде порушено і все, що стоїть після першого <div> або <blockquote> переноситися не буде.

2 коментарі:

  1. Sandy, невеличка проблема з редактором HTML та розстановкою переносів. Спотворюються лінки. Причому на блозі також. Довелося перенабрати їх знову, вже без «обробки» Hyphenator ом. Як буде вільний час зверни увагу будьласка.
    З повагою.

    ВідповістиВидалити
  2. Я це теж ба­чив. Hyphenator встав­ляє там не­роз­рив­ний про­біл. Я це ви­ки­нув, ко­ли ви­прав­ляв проб­ле­му ус­мі­шок. За­раз має все пра­цю­ва­ти...

    ВідповістиВидалити