неділю, 21 грудня 2014 р.

Війна


Я людина невійськова, і все, що я знаю про військові дії, я знаю з Героїв і Цивілізації. Але загальну диспозицію, думаю, здатен оцінити навіть я. Отже, маємо дві сторони конфлікту.
КритеріїОдна сторонаИнша сторона
Кінцева мета:Знищення ворожої держави, захоплення її територій.Домогтися мирного врегулювання конфлікту.
Карівництво:Жорсткий авторитарний режим, готовий для досягнення мети до рішучих дій, включно з тими, які заборонені міжнародними конвенціями.Корумпована клептократія, яку цікавить лише особисте збагачення, зі значною кількістю інфільтрованих і завербованих аґентів ворога.
Ставлення до ворога:Повна дегуманізація, представлення ворога як людей, які вбивають снігурів, розпинають хлопчиків, продають в рабство цивільне населення і ріжуть на органи полонених.Постійні спроби порозумітися з ворожою армією та колабораціоністами (вонижнашігромадяни®). Гуманне ставлення до полонених.
Військові засоби:Дестабілізація на території ворога всіма можливими засобами, включаючи викрадення і катування людей, використання цивільних як живого щита, широке використання місцевих бандитів і колабораціоністів тощо.Пасивний захист своєї території з мінімізацією жертв серед мирного населення, заходи для нерозповсюдження нестабільности на мирні території, зокрема на території ворога.
Невійськові засоби:Тотальна пропаганда, звинувачення на міжнародному рівні в найнеймовірніших злочинах, економічний і політичний тиск (прямий і з залученням третіх країн).Виправдання та спростування ворожих звинувачень у національних медія, розрахунок на економічний тиск супротивника з боку розвинених країн.
Людські ресурси:Близько 2 мільйонів військових (включно з воєнізованими структурами) плюс 30 мільйонів військовозобов’язаних плюс понад 100 мільйонів готових до використання в якості гарматного м’яса та живого щита.До 2 мільйонів військових, добровольців і волонтерів (зброю наразі має лише незначна кількість) плюс потенційно до 10 мільйонів примусово мобілізованих.
Забезпечення:Налагоджено постачання зброї, регулярне забезпечення за допомогою так званих гуманітарних конвоїв.Зброя постачається нерегулярно, амуніція та харчування забезпечується здебільшого волонтерами-добровольцями.
Ядерна зброя:Другий найбільший потенціял у світі.Добровільно відмовилася від використання ядерної зброї.
Що можна поставити в плюс «иншій стороні»? Ну, магії в нашому світі нема, тому лишається сподіватися на прокачану вдачу і високу мораль. Щоправда, можна було б спробувати змінити щось у правому стовпчику, але «инша сторона» має твердий намір пройти цим своїм особливим шляхом до кінця...

Нема коментарів

Дописати коментар