четвер, 8 листопада 2007 р.

Банан


Скільки разів я вже чув, що Україна — бананова країна! І чую це все частіше. Як же так сталося, що ми живемо в банановій країні? Не пощастило? Можливо.

А хто зробив нашу країну банановою? Хто займається корупцією? Хто смітить на вулиці? Хто викручує лампочки і пише непристойності в ліфті? Чужі люди? Щось забагато серед нас чужих людей, які вештаються по чужих під'їздах! І чому це ці чужі люди ламають лавочки у твоєму дворі, а не, наприклад, "Мерседеси", припарковані поруч? Відповідь очевидна. Бо "Мерседеси" належать конкретним пацанам, а лавочки — бананам. А ліфт у під'їзді належить бананам, що живуть у цьому під'їзді. З таких бананових під'їздів складаються бананові будинки, біля яких можна безкарно смітити. Бананові будинки утворюють бананові райони, по яких страшно ходити ввечері. А також бананові міста, села, селища, області, з яких складається бананова країна!

Банани, з яких складається бананова країна, не здатні навести порядок не те що в країні, а у власному під'їзді. Вони чекають, що прийде мудрий керівник™, який змусить їх не ссяти в ліфті, прибирати лайно після власних собак, домовиться за бананів про вивіз їхнього сміття, про безперебійне постачання гарячої води, про опалення взимку тощо. Але от біда: серед бананів такі керівники не водяться, тому бананам залишається терпіти тих що є. А ті, що є, піклуються, звичайно, не про бананів, а про власну кишеню. І саме з них бананам доводиться вибирати владу.

От чому демократія в банановій країні перетворюється на фарс, беззаконня і безвладдя! Просто демократія — це форма правління у державі людей, а не бананів. А держава людей складається з осіб, які не дозволять ламати лавочки у їхньому дворі, не дадуть смітити в їхньому парку, не терпітимуть за свої податки хама на посаді чиновника... Вони жорстко відстоюють своє: свою власність, свої права, свою гідність. І якщо ти думаєш, що тебе це не стосується, чекаєш, що прийде чесна влада™, і все в тебе буде, то ти банан! Нічого в тебе не буде! Бо бананова держава, складається саме з таких, як ти. З бананів.

І я хочу, щоб кожного разу, коли ти говориш чи чуєш "бананова країна", ти згадував, що ти банан. І я теж банан...

Нема коментарів

Дописати коментар