понеділок, 24 грудня 2007 р.

Візове питання


Нещодавно пан Роман Мотичак образилися на ЄС. Образилися так сильно, що пропонує ставити знахабнілих європейців на місце. Як же ж так?! Ми європейцям візи безкоштовно, а вони з нас гроші вимагають! На мою думку, це черговий приклад того, як українці бачать чужі проблеми, не помічаючи свої.

Візи по 70 єврів для європейців пропонуєте? Та хоч по 170! Невже не очевидно, що європейці погодяться і на 700, якщо тільки українці до них взагалі їздити перестануть?! Бо на одного українського туриста припадає кільканадцять нелегалів-заробітчан! І не схоже, що ці нелегали їдуть в Європу від хорошого життя...

Так, українці нікому в Європі не потрібні. Але не через уявну пиху європейців, а тому, що такі гості не потрбні ніде й нікому! Бо це ми не можемо дати раду нашій державі! Ми самі без усякої світової закуліси! І рівень корупції в Україні вищий не тільки за румунський, а взагалі за будь-який. Принаймні в Європі. Може в центральній Африці щось знайдеться для порівняння, але я дуже сумніваюся, що десь, крім нашої славної Батьківщини, хабарі беруть навіть вахтери!

Навіть ідіоту має бути зрозуміло, що візовий режим слід впроваджувати для проблемних країн. У нас є проблеми з нелегалами з Європи? З Америки? Ні! Тоді навіщо годувати за рахунок платників податків тамтешні посольства і бюрократичний апарат з видачі віз?! Тому що дітки мажорів хочуть тепленькі місця? Як я їх розумію!

І як тільки з України люди перестануть тікати світ за очі, візовий режим буде скасовано! А поки що, слід перестати ображатися на цивілізований світ і почати нарешті наводити лад у власному домі...

3 коментарі:

  1. неймовірно приємно шо и помітили мої скромні паперо-маратєльські потуги і дали зрозуміти, шо овни Вам навіть якимось чином трохи і цікаві.

    Повторюю основні тези. Іх дві. І пропоную саме на цих тезах зосередити нашу дискусію.

    1. є часовий дисбаланс. Раніше ми були бідніші, але вільніші у пересуванні по території ЦСЄ.
    2. є територіальний дисбаланс: Румунія не багатша і не демократичніша за нас. І тим не менше -- вони в Шенгені, а ми ні.

    Звідси випливає: Автор даного подвійного дисбалансу (ЄС) абсоютно не враховував думку України і наслідки присовування "стіни" прямо до її кордонів.

    Висновок: ЄС наплювати на нас, на нашу думку і ситуацію.

    Маєте шось путнього заперечити ?


    Ромко Мотичак

    ВідповістиВидалити
  2. Власне я погоджуюся з вашим висновком. ЄС справді наплювати на нас. І вони проводять відповідну політику: їм треба, щоб нафта з газом через кордон проходили, а неприємні їм особи залишалися з нашого, себто українського, боку.

    Але винні в цьому ми самі. Адже це не ЄС нам заселив країну совками і поставив на чолі колишніх комуняк.

    Тепер щодо тез:
    1. Будь-яка бюрократична система реагує на проблеми із значним запізненням. І нічого дивного, що ЄС перекриває кордони вже після того, як потік нелегалів став зменшуватися. Проте слід зазначити, що по-перше, проблема залишилася, і українських нелегалів немало по той бік кордону. І по-друге, якщо ЄС і винен тут у чомусь, то тільки в тому, що не перекрив кордони раніше.

    2. Я не знаю наскільки демократичною є Румунія, але я сумніваюся, зокрема в тому, що тамтешня найбільша фракція очолюється явними кримінальними злочинцями. Причому їхній електорат прекрасно про це знає і вважає таке нормальним.

    Я думаю, що навіть якби ми були багатшими за весь ЄС, це була б досить вагома причина, щоб нас туди не пускати. Який дурень захоче мати справу з народом, який відкрито стоїть на боці криміналу?! Ви б особисто зраділи б, якби до вас у гості завітав убивця-рецедивіст? Отож!

    ВідповістиВидалити
  3. Сьогодні побачив новину, яка прекрасно ілюструє вищенаведені тези. Питання: навіщо Європі потрібні голодранці, які тікають з України, бо жити тут неможливо?

    Зверніть увагу також на бидлячі коментарі типу "тікають від помаранчевого щастя", хоча ясно сказано, що виїхали вони ще 2000 року. Це говорить про те, що нічого найближчим часом в Україні не зміниться...

    ВідповістиВидалити