пʼятницю, 11 січня 2008 р.

Продовження візи


R$67 коштує продовження візи. Ще під R$90 обходиться нотаріальна підготовка всіх документів! Приблизно в таку ж суму обійдеться переоформлення RNE — основного посвічення для иноземця в Бразилії. І хоча, гроші беруть за випуск картки, її за рік випустити не встигають — це ж занадто швидко (саме тільки прийняття рішення про продовження візи триває два-три місяці)! Таким чином, замість тринадцятої зарплати як у всіх нормальних людей, я маю заплатити майже 200 баксів (разом з ціною на автобус) невідомо за що! Щоб було зрозуміло: на ці гроші, я харчуюся протягом місяця, готуючи особисто тільки каву (якщо є настрій). І це при тому, що сама віза коштувала мені $40!
Мораль: не робіть собі студентську візу — робіть нормальну на 2 роки! Адже продовжити візу можна тільки на термін, що не перевищує термін, на який вона була видана. Ну а студентсяка віза видається максимум на рік...
Єдине, що радує, це те, що папери готуються в одному місці, і їх не треба збирати по різних інстанціях, як це заведено в Україні. А отже, все можна зробити за один день. Але все одно, бюрократи — це паразити, яких треба знищувати!
А ще сьогодні взнав, як вони ставлять наголос у слові «Динамо». Повбивав би гадів!

Нема коментарів

Дописати коментар