четвер, 9 жовтня 2008 р.

Ніхто не винний — усі вільні


Отже, через рік після вибуху його причину встановити не вдалося.
Адвокат цивільного відповідача ВАТ «Дніпрогаз» Андрій ЦИГАНКОВ вважає, що в межах судового процесу, що йде нині, визначити справжню причину вибуху навряд чи вдасться, тому що найважливіші речові докази були знищені під час розбору завалів. Він стверджує, що на руїнах будинку і в місцях складування будівельного сміття речові докази ніхто не шукав.
Це ж треба, як ВАТ «Дніпрогаз» пощастило! Нема речових доказів! Хто б міг подумати, що таке станеться?!
Захист посилається на світилу вибухотехнічної науки - російського академіка ЧАГАЄВА, який приїхав до Дніпропетровську через тиждень після трагедії на запрошення компанії "Газекс-Україна". Проаналізувавши обставини і наслідки вибуху за фотокартками руїн і свідоцтвами очевидців, він розрахував, що епіцентр вибуху знаходився в шахті ліфта. Потужність іскри, що призвела до займання, складала 30 джоулів, що ідентично з потужністю викличної кнопки ліфта.
Світило приїхало і причини не встановило! Причини, яку знає кожний собака на першому масиві Перемоги! А причина проста: тиск газу в цьому районі дивним чином перевищував норму у кілька разів. Так, що люди плиту боялися включати! Ну, пощастило мешканцям инших будинків, що газ знайшов вихід у шахту ліфта не їхнього під'їзда... І пощастило, звичайно, співробітникам ВАТ «Дніпрогаз» зі світилом вибухотехнічної науки. Подумаєш тиск — це ж іще не доказ недбалости! Може там терористи газ напустили... Цікаво, скільки це “світило” коштувало співробітникам ВАТ «Дніпрогаз»?..

Хоча яке це має тепер значення? Політики попіарилися, люди отримали щедру відкупну компенсацію — всі задоволені. Окрім загиблих звичайно... Ну, як завжди. Думаю, мало хто з мешканців Дніпропетровська задумається про те, що завтра жертвою може стати він. Особисто він... Отже, нові жертви будуть обов'язково!

Нема коментарів

Дописати коментар