неділю, 26 жовтня 2008 р.

Фінансовий армагеддон


Вчора Фофудья порадувала мене кліпом, в якому США обвинуваючують в усіх гріхах за останні сто років, починаючи від Першої Світової, і закінчуючи 2000 вбитих грузинами осетин. Остання брехня була вкручена настільки міцно в голови росіян за допомогою правдивих російських ЗМІ ©, що може вже допомагати у діагнозтиці: якщо людина в це вірить — значить вона вже безнадійно залежна від російської пропаганди.

Особливо мені сподобалося про мирні японські міста, на які кляті американці зкинули ядерні бомби. І про те, що вони б раді були знищити Росію, але ж у них ядерна бомба! Ага! В сорок п'ятому! Хоча, чого це я переказую? Там все прекрасно! Але хотів би я зупинитися на кінці цього шедевру кінобрехні. А в кінці там говориться про майбутнє. Яке буде просто за Апокаліпсисом: кожній людині по єдиному номеру рахунку для контроля над його фінансами...

Страшно? От і мені... Аж так, що захотілося цього самого Апокаліпсису якнайшвидше! Бо що таке єдиний номер рахунку? Це, по-моєму, означає відсутність проблем з готівкою, з валютою в иншій країні, безпека і контроль за власними грошима.

Але головні переваги з'являються за умови відкритости особистого рахунку. Який у цьому є мінус для чесної людини? Єдине, що я бачу, — завжди знайдуться люди, які заздритимуть вашим заробіткам. Але це ж ніщо порівняно з перевагами! Тут як із земельним кадастром: відкритість рахунку і надходжень на нього автоматично означає, що ніхто не може відібрати у вас ці гроші!

Уявімо собі як відбувається пограбування. Готівки нема в природі... Зустрічають вас гопи і ввічливо просять переказати гроші на їхні рахунки??? Ну, а ви після переказу йдете в найближче відділення міліції і за номером рахунку (а рахунки відкриті) знаходять тих гопів раніше, ніж вони встигнуть купити сємкі!

Для тих, хто боїться, що їхні дані загубляться (або будуть замінені зловмисниками зі світової закуліси ™), відкритість дозволить тримати сервер особистого рахунку на власному домашньому комп'ютері. Справді, на відкритий рахунок не можна покласти гроші, які з'явилися нізвдіки! Адже гроші можуть бути перераховані виключно з иншого відкритого рахунку, що легко відслідковується. І шахраїв, які захочуть спробувати накрутити собі грошенят легко виведуть на чисту воду навіть не люди, а роботи. Така властивість автоматично припиняє заодно всі тіньові махінації. Звичайно, якщо хтось захоче міняти зброю на героїн бартером, ніхто цьому не завадить, але як тільки ділки захочуть те все продати, їх легко буде вирахувати і зарештувати.

Ну і найцікавіше з корупцією. Якщо, приміром, прем'єр Т. робить постанови, які напряму вигідні відомому олігарху К., то будь-який журналіст, або навіть приватна особа легко може перевірити надходження на особистий рахунок, наприклад, британського зятя. І якщо виявиться, що він таки отримав гроші, причому від родича олігарха К., можна буде це опублікувати, і хай прем'єр пояснить, що й до чого. А як не захоче, можна підключити прокуратуру... І слідкувати, щоб родичі генерального прокурора теж не отримали гроші від підозрілих добродіїв... А вибори як важко буде проводити!.. Адже якщо, скажемо, президента Ю. підтримують відомі олігархи А. і П. і, на додачу, ще й багатий кум, то, очевидно, не для того, щоб “багаті ділилися з бідними”, правда? Армагеддон, одним словом, суцільний...

Нема коментарів

Дописати коментар