понеділок, 15 червня 2009 р.

Dura lex, sed lex


Коли я стикаюся з українськими законами, мені хочеться застосувати їх усі проти тих, хто їх видумував. І вищої міри тут буде явно мало. От сьогодні, наприклад, побачив дві новини поспіль. Перша:
Троє дніпропетровських хлопців, не знайшовши туалету, вирішили справити свої природні потреби - під вікнами багатоповерхівки. За це - мешканець будинку почав стріляти у них з пістолета. Усі троє - поранені, а стрілок може отримати 6 років в'язниці.
Людина просто відганяла нахабних п'яних хуліганів від свого будинку! Нікого при цьому не вбила і навіть серйозно не покалічила! А ось друга для порівняння:
У Котовську - начальник міської ДАІ на пішоходному переході збив студентку. Дівчині було 18 років. Свідки бачили: вона переходила дорогу на зелене світло. Від травм дівчина впала в кому і за 4 дні померла.

В Одеському облуправлінні МВС повідомили, що, за попередніми даними, у керівника Котовської ДАІ були - цитата - "залишкові явища алкогольного сп'яніння". Також міліція повідомляє, що напередодні аварії начальник міської Державтоінспекції узяв відпустку. Прокуратура Котовська порушила кримінальну справу. Водію загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років.
...І щось я дуже сумніваюся що керівнику ДАІ дадуть навіть ці три роки...

1 коментар: