середу, 28 грудня 2011 р.

Про рубання голів


Si l’armée française avait été animée du même esprit que celui de l’UPA, les bottes allemandes n’auraient jamais piétiné le sol français.
Charles de Gaulle

Недавно знайшов час віддав ноут у ремонт і спромігся нарешті прочитати «Залишенця». Хоч я і не прихильник жанру, можу сказати, що книжка мені навіть сподобалася. Причому сподобалася саме тим, за що її критикують — я вважаю, що історичний бойовик повинен бути нетолерантним, і в ньому треба вбивати ворогів. Особисто мені добряче набрид уже весь той плач, що лунає звідусіль з приводу нашої історії.

Саме тому, я дуже боюся, що якщо зніматимуть кіно, то буде як завжди: третину фільму показуватимуть чорного ворона, вовка і замилування унікальною українською природою™, ще третину показуватимуть звірства окупантів і горе поневоленого народу, чверть — переживання та рефлексії головного героя, а, власне, на сюжет лишиться те, що лишиться. У результаті критики радітимуть, а фільм подивляться всі два десятки зацікавлених глядачів.

Можливо це неповага до рідної культури і славних традицій вітчизняного кінематографу, але я хочу саме Голівудських зйомок. Навіть не «Патріота» чи «Хороброго серця», а найкраще — у стилі «300 спартанців»! І мова навіть не про те, щоб побачити Анджеліну Джолі у ролі Досі... Я вважаю, що потрібен фільм, який у нас чомусь не вміють зняти. Фільм про боротьбу купки Людей проти орди варварів.

До речі, зовсім не обов'язково брати за основу сюжету саме цю книжку. У нас цілком достатньо епізодів у недалекій історії — наприклад, історія героїв Крут, про яких так багато базікав Ющенко... Втім, тут уже буде майже повторення сюжету зі спартанцями. Але головне, що це боротьба не з якимось там Ксерксом, який жив бозна коли, а з цілком конкретною комунофашистською ордою, яка загрожує людству сьогодні.

Українцям, а заразом і иншим народам, давно час нагадати, що з комунофашистськими нелюдами не можна домовитися. Нелюди розуміють лише силу, тому єдиний спосіб дати з ними раду — це знищувати їх. Це важка і брудна робота, але її мусить хтось робити. І тому про це треба знімати фільми. Й обов'язково показувати там рубання голів! Думаю, якби подібний фільм колись зняли, це б вартувало більшого, ніж усі навчання NATO разом узяті...

А поки що в Україні за гроші платників податків буде проводитися ворожа пропаганда...

2 коментарі: