неділю, 17 березня 2013 р.

Німецька мова й український хліб


Міркування Олега Шанковского про вічне те, чому в Україні все так погано, зробили мені цей ранок.
Одна учительница, преподающая в Германии эмигрантам немецкий язык, как-то рассказала мне, что она и все ее коллеги крепко держатся за свою работу, поскольку она является весьма хлебной. По диплому я – учитель немецкого языка, однако никогда им не работал и не собираюсь, поскольку хлеба там особого не наблюдается.

Почему так?
І справді — може подумати людина, яка прочитала цю статтю, — чому ж так? Як же ж так виходить, що ми такі хороші, такі професіонали, а не можемо заробити своєю професією?! На це питання, здається, я знаю відповідь. Погляньмо на міжнародні новини, що їх пропонує нам Ukranews, де пан Шанковський є головним редактором:
Дивно, правда? Чому ж німецькою мовою в Україні не можна заробити?! Чому англійською не можна? Французькою та італійською? Може тому, що жлобам вони сто років не потрібні — у них бо є «РИА Новости»? Втім, справедливости ради слід зазначити, що в инших так званих українських ЗМІ ситуація ані трохи не краща (хіба що новини можуть викачувати з Lenta.ru). Бидло хаває і таке, то нащо ж платити більше?

Нема коментарів

Дописати коментар