пʼятницю, 28 березня 2008 р.

Газети 2040 року


Після вчорашньої теми про грамотних журналістів я не міг не спробувати уявити собі ситуацію років так через 20-30. Чим я гірший за агенство «На голубом глазу»? Отже, що напишуть газети 2040 року...

Вакансії
Київський тижневик “Прівєд сталіца” запрошує на роботу журналістів, які вміють писати, редакторів, які вміють читати, і перекладачів, які вміють користуватися програмою Рута-Плай.
Водно-спортивно-оздоровчий комплекс “Титан і К°” візьме на роботу рятувальника, який вміє плавати, та інструктора, який уміє говорити.
Продуктовому магазину “Свіжачок” потрібен продавець, який уміє рахувати гроші, водій, який уміє керувати автомобілем, і виконавчий директор, який уміє розписуватися.
Потрібні терміново
Ізраїльське інформаційне аґенство “Гади Ваші” запрошує на роботу палеонтологів із досвідом роботи в КДБ для пошуку нових доказів проти ґрупенфюрера СС барона фон Шухевича, героїзованого вбивці й ката, чемпіона Рейха з пожирання немовлят, нагородженого вищими нацистськими нагородами особисто Гітлером в 1947 році. Будуть проведені розкопки на місці можливої таємної зустрічі Шухевича з очільниками Аль Каїди, де за даними аґенства було вироблено план нападу на Всесвітній Торговий Центр 11 вересня 2001 року.
Компанія Рос-Укр-газ-імпорт-експорт-туди-сюди шукає досвіченого прес-секретаря, який вміє переконливо брехати просто в очі, а також бухгалтера, який не боїться кримінальної відповідальности.
Міжнародні новини
Україна висловила стурбованість з приводу заяви МЗС Російської Федерації стосовно трагедії на Чорнобильській АЕС. Нагадаємо, в заяві йдеться про те, що міф про аварію на ЧАЕС навмисне роздувається деякими українськими політиками задля підтримання русофобських настроїв в братській Україні.
МЗС України оприлюднив заяву, в якій вітає мирне врегулювання Баскського конфлікту і наголошує, що визнання незалежности країни Басків не може бути прецедентом для визнання инших самопроголошених республік.

Експерти очікують, що на черговому саміті ЄС країну Басків буде офіційно запрошено приєднатися до Європейського Союзу.
В Росії успішно завершилися чергові вибори президента, за попередніми результатами яких переміг теперішній прем'єр-міністр Росії з розширеними повноваженнями. За традицією, після передачі повноважень своєму наступнику теперішній президент буде призначений прем'єр-міністром Російської Федерації.
Президент незалежної республіки Казахстан в черговий раз запевнив своїх виборців, що приєднання незалежної республіки Казахстан до NATO не зашкодить інтересам Росії.
Триває передвиборна кампанія в США. Головною інтригою цьогорічних виборів є те, що вперше в історії цієї країни громадянам доведеться обирати між китайцем нетрадиційної орієнтації та жінкою, яка є представницею корінного народу Америки.
Новини культури
Міністерство Освіти та Науки України дійшло висновку, що експеримент з вилучення кличного відмінку пройшов успішно. За новою редакцією українського правопису узгоджувати відмінки відтепер не обов'язково. Так Володимира Кличка можна називати Володимиром Кличко або Володимир Кличком, вулицю Короленка в місті Дніпропетровськ буде перейменовано на вулицю Короленко задля усунення ґендерної дискримінації, а замість займенника йа тепер дозволено вільно вживати форму мну.

Відповідні зміни торкнуться також і шкільної програми: замість відмінків школярі будуть вивчати особливості Трипільської культури, а також її вплив на утвердження української державности.
Відомий письменник-фантаст-патріот Сергій Лукьяненко пішов на зустріч побажанням своїх українських шанувальників: тепер він підписуватиме свої твори псевдонімом Михаил Круг. Також “Судовий журнал доктора Лівсі” буде перейменовано на “Щоденник Біллі Бонса”.

Нема коментарів

Дописати коментар