пʼятницю, 6 лютого 2009 р.

Україна проти сомалійских піратів


Якщо ви хочете стати справжнім сомалійським піратом, поступайте в Сомалійський Національний Університет Водного Розбою, на факультет піратства, спеціяльність 66613 — грабунок човнів високого тонажу. Практика проходить поблизу піратської бази. Дипломний проєкт — в Аравійському морі.
(анекдот)

Сучасні пірати діють приблизно однаково: захоплюють кораблі і тримають їх у полоні поки не отримують викуп. Робота важка і ризикована, бо замість викупу можуть застосувати силу... Так працювали донедавна, доки не попалися їм у заручники українці... Ну хіба могли знати сомалійські пірати, що в центрі Європи знаходиться країна, яка живе у середньовіччі? Українські громадяни живуть так, що платять за свою власність замість того, щоб отримувати прибуток. А “зрадники”, які поїхали з країни на заробітки, цікаві лише якщо заплатять державі відкупні. Яку ж цінність для України можуть мати українські заручники? Хіба що використати для піару...

Уявляю собі стан нещасних піратів, яким українські заручники принесли тільки збитки! Певно, таке вони бачать вперше! Ну, будуть знати тепер кого можна брати в заручники, а кого — ні.

1 коментар:

  1. Сподіваюсь що тепер пірати будуть тікати вд човнів з Українськими моряками!!!=)))

    ВідповістиВидалити