четвер, 1 жовтня 2009 р.

Цікава арифметика


Яка “приємна” новина: Нафтогаз банкрутити не будуть! Чим же я заплачу за цю приємну новину?
Про реструктуризацію боргу в Лондоні сьогодні домовляються очільник НАК "Нафтогазу" Олег Дубина та виконувач обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський. Вони вже дали короткі брифінги для закордонних журналістів, на яких повідомили свої пропозиції до кредиторів. Це - обмін єврооблігацій на нові 5-річні боргові папери на суму один мільярд 650 мільйонів, які видадуть під державні гарантії.
Як же будуть погашені ці кредити, видані під державні гарантії? Ну, трошки заборгував ЖКГ.
Заборгованість за газ підприємств ЖКГ по Україні з початку року збільшилася на 2,5 млрд. грн. і на сьогоднішній день перевищила 4 млрд. грн.
Це, якщо я не помиляюся, 350 мільйонів єврів. Цікаво, а хто буде віддавати решту, мільярд триста? Здається, я здогадуюся хто! Сказано ж, державні гарантії... Отже, мільярд триста мільйонів ділимо на сорок п'ять мільйонів холопів громадян, буде приблизно по тридцять п'ять єврів з кожного. Ну, що ж, за задоволення мати таке чудове державне підприємство зі стратегічною трубою звичайно треба платити. Хто сказав, що воно має прибуток приносити? Це вигадки клятих ліберастів!

2 коментарі:

  1. Російське «ресурсне прокляття» по українськи.

    ВідповістиВидалити
  2. Ну, люд­сь­кі ре­сур­си і в нас є. А це го­лов­ний фак­тор “про­клят­тя”.

    ВідповістиВидалити