вівторок, 24 серпня 2010 р.

Тост


Попередні дні незалежности я святкував авансом: хоч ніякої незалежности ми не мали, та принаймні була надія її здобути. Думаю, сьогодні вже очевидно: ці надії не справдяться. Визвольні змагання український народ програв. Власне, і українського народу більше нема — є населення, з якого можна зліпити що завгодно. Втім, і ліпити ніхто нічого не збирається — дешевше завезти китайців.

Ті, хто панує на нашій землі, переконують, що українська державність впала нам як сніг на голову. І байдуже, що дехто ще пам'ятає правду. Історія наша буде такою, як скажуть по телевізору. Думаю, час усвідомити, що вибору між провінцією і незалежною Україною більше нема. Вибір, який лишився: померти самим або ж забрати ворогів на той світ із собою...
Я дух одвічної стихії, що зберіг Тебе від татарської потопи й поставив на грані двох світів творити нове життя:
  1. Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї.
  2. Не дозволиш нікому плямити слави, ні честі Твоєї Нації.
  3. Пам'ятай про великі дні наших Визвольних змагань.
  4. Будь гордий з того, що Ти є спадкоємцем боротьби за славу Володимирового Тризуба.
  5. Пімсти смерть Великих Лицарів.
  6. Про справу не говори з тим, з ким можна, а з ким треба.
  7. Не завагаєшся виконати найнебезпечнішого чину, якщо цього вимагатиме добро справи.
  8. Ненавистю і безоглядною боротьбою прийматимеш ворогів Твоєї Нації.
  9. Ні просьби, ні грозьби, ні тортури, ані смерть не приневолять тебе виявити тайни.
  10. Змагатимеш до посилення сили, слави, багатства і простору Української Держави.
Тому, хоч це і може лишити неприємний слід у душі, сьогодні я вип'ю за бомбардування силами NATO Києва і Донецька, Конча-Заспи і Пущі-Водиці, за руйнування шахт, фабрик, банків, заводів і газопроводів, які належать бандитам. Вип'ю за те, щоб танки чавили майбахи і каділаки, щоб горіли маєтки за п'ятиметровими парканами разом з їхніим мешканцями, і щоб конвенції щодо військовополонених на території України не виконувалися. Будьмо!

19 коментарів:

  1. Все переплуталося у українській свідомості, ліве помінялся з правим. Олександре, те до чого ви закликаєте у тості — більшовизм.

    Так робити не можна, все знову повернеться «на круги своя».
    Для чого комусь нас нищити?
    Якщо нічого не змінеться населення ітак поступово буде замінено на китайське, чи якесь інше, зрештою таке у історії відбувалось не раз.
    Навіщо закликати до прискорювання процесу? Бо без бомб не так драматично? Картинка не настільки яскрава?
    Проблема не у тому що ми програємо, проблема у тому що перемігши не вміємо розпорядитися своєю перемогою. Майдан переміг і що? таких перемог у історії безліч, перемог які на другий день перетворювали на поразку.

    ВідповістиВидалити
  2. А чо­го в Япо­нії не по­вер­ну­ло­ся, в Ні­меч­чи­ні, у Пів­ден­ній Ко­реї? Іс­то­рич­ний до­свід го­во­рить, що бо­ро­ть­ба з то­та­лі­тар­ни­ми ре­жи­ма­ми без бом­бар­ду­вань не об­хо­ди­ть­ся, на жаль.

    ВідповістиВидалити
  3. Для мене більш характерними є Іспанія і Чилі.
    Японці зберегли монархію та певний «тоталітаризм» обізвавши їх «національними особливостями».
    Німетчина вже мала демократичні традиції, їй тільки допомогли позбавитися диктатури і далі все пішло традиційним шляхом. Південна корея також не перебувала 70 років під владою тоталітарного режиму.

    ВідповістиВидалити
  4. Іс­па­нія і Чи­лі? А хто під­три­має ук­ра­їн­сь­ко­го Пі­но­че­та все­ре­ди­ні кра­ї­ни? 0,5% на­се­лен­ня. На цьо­му да­ле­ко не за­їдеш...

    Мо­нар­хія і де­мо­кра­тія пре­крас­но по­єд­ну­є­ть­ся. Так са­мо по­єд­ну­є­ть­ся пре­зи­дент­сь­ка рес­пуб­лі­ка з то­та­лі­та­риз­мом і культом осо­би. Од­не ин­шо­му не за­ва­жає.

    Що сто­су­є­ть­ся де­мо­кра­тич­них тра­ди­цій, то в нас їх теж дай бо­же. От тіль­ки не до­по­ма­гає. Як не до­по­мо­г­ло Ні­меч­чи­ні до­ки во­на Дру­гу Сві­то­ву не про­гра­ла.

    ВідповістиВидалити
  5. «А хто підтримає українського Піночета всередині країни? 0,5% населення.»

    справа в тому, що в Україні Піночетів немає.

    «Що стосується демократичних традицій»

    — то у нас вони далі «піду проголосую за доброго барина» та кидання бюлетнів у урну так і не посунулися. Народ організовують директори та власники підприємств.

    Коли народ не сприймає ніякої державності, руйнування, в тому числі і державних механізмів, не допоможуть.

    Немає потреби бомбити, у умовах феодального строю складні хімічні підприємства вибухатимуть самі, навіть ядерного удару непотрібно у нас є АЕС. Суспільний лад сам накладає верхню планку розвитку технологій. Саме тому маємо змінюватись еволюційно, якщо це неможливо — згинемо як народ без стороньої допомоги.

    ВідповістиВидалити
  6. «справа в тому, що в Україні Піночетів немає»

    Ну, мож­на зза кор­до­ну ви­пи­са­ти. У Са­ака­шві­лі ско­ро тер­мін пов­но­ва­жень за­кін­чу­є­ть­ся. Бу­ло б ба­жан­ня...

    «Немає потреби бомбити, у умовах феодального строю складні хімічні підприємства вибухатимуть самі, навіть ядерного удару непотрібно у нас є АЕС. Суспільний лад сам накладає верхню планку розвитку технологій. Саме тому маємо змінюватись еволюційно, якщо це неможливо — згинемо як народ без стороньої допомоги.»

    От тіль­ки та­ка план­ка не змі­нить нам «елі­ту»...

    ВідповістиВидалити
  7. Така планка падаючи приб’є всіх

    ВідповістиВидалити
  8. «Елі­ту» при­б’є в ос­тан­ню чер­гу. До то­го ж, в них є біль­ше мож­ли­вос­тей ви­їха­ти.

    ВідповістиВидалити
  9. там куди вона «виїде» їй вже ніколи не бути елітою, а з її досвідом ведення справ збанкрутіє вона дуже швидко.
    Гадаю хлопчики раніше схаменуться, почнуть усвідомлювати необхідність ліберальних цінностей у суспільстві. У них Європа перед очима набагато частіше ніж у мене, має благотворно впливати на мозок.
    Люди змінюються, власність переходить від одних до інших не лише насильницьким шляхом. Еліта також мінятиметься.

    ВідповістиВидалити
  10. Не за­пе­ре­чую. Ко­лись, ево­лю­цій­но до­зріє до де­мо­кра­тії і Ук­ра­ї­на. Тіль­ки до то­го ча­су во­на вже бу­де за­се­ле­на ки­тай­ця­ми.

    ВідповістиВидалити
  11. Може статися і так, але тут вже від українців залежить наскільки ідея братнього інтернаціоналізму домінуватиме над інстинктом самозбереження. :)
    Одна справа лаяти націоналістів, Бандеру, Шухевича, а зовсім інша коли на твоє місце новий китайський власник прийме китайського спеціаліста, а у відповідності з прогресивним законом про мови меншин китайська громада вимагатиме шкіл з китайською мовою навчання та судочинства китайською мовою. :)
    Нажаль до більшості українців завжди доходить пізно і не традиційним шляхом.

    ВідповістиВидалити
  12. Тут не в ін­тер­на­ці­о­на­ліз­мі спра­ва. Прос­то ук­ра­їн­ці ви­м­руть або ви­ї­дуть за кор­дон. А на їх міс­ці хтось по­се­ли­ть­ся. Це і на­зи­ва­є­ть­ся про­гра­ти ви­з­во­ль­ні зма­ган­ня.

    ВідповістиВидалити
  13. Ми вже «програвали» раз за часів СРСР, тільки розселялися територією союзу, а на наші місця приїздили завербовані з республік, переважно росіяни.
    Хто б міг подумати у 1988році що буде у 1993.

    ВідповістиВидалити
  14. Так, у 1988 бу­ло біль­ше на­дій, ніж у 1993. А в 1993 — біль­ше ніж у 2010...

    ВідповістиВидалити
  15. Трохи не у тему, перечитуючи коментарі зрозумів чого Україні найбільше невистачало всі ці роки:

    Інтелігенції. Авторитетів рівня Растроповича, Солженіцина, щоб у світі дослухалися і українську елітку змушували з собою рахуватися.

    ВідповістиВидалити
  16. Ну от в Ро­сії во­на є. Точ­ні­ше бу­ла. Хі­ба до­по­мо­г­ло?

    ВідповістиВидалити
  17. поки була трохи допомогало, а зараз нема кому скзати на увесь світ фу «ювенальній юстиції» чи «всеобщему правослабію»
    На тлі людей такого рівня еліті, хочеш не хочеш, доводиться поводитись цивілізованіше, патріотичніше, демократичніше.
    Є точка відліку, стандарт якому необхідно відповідати. Наші ж з самого початку вели себе як
    рабовласники.
    Але це вже не по темі.

    ВідповістиВидалити
  18. Sandy, то крапля, що прорвалася на «медіапростір».

    Наші металурги, наприклад, не можуть лити якісну сталь деяких перспективних сортів тому, що не можуть засипати потрібну кількість присадок. Присадки просто крадуть на всіх етапах і боротися з цим не вдається, бо врешті починають красти ті хто контролює.

    ВідповістиВидалити