вівторок, 17 квітня 2012 р.

Про «окупацію»


Теперішній режим часто називають окупацією (в тому числі й я). Важко не погодитися, що поводяться бандити саме як окупанти, причому окупанти, яких з дня на день виб'ють, тому грабують вони, наче це їх останній день. Та цілком зрозуміло, що під означення окупації їхній режим не підпадає. А головна відмінність від окупантів полягає в тому, що територію під назвою Україна вони не захоплювали силою.

По-моєму, це абсолютно безпрецедентна ситуація: територія, яку не треба навіть захоплювати. Самоокупована. Справді, ну в кого повернеться язик назвати окупантом Ахметова, який тікав прожогом у 2004 році, як тільки почув той відомий жарт Ющенка? Як можна назвати окупантом Януковича, який переміг на чесних президентських виборах? Та це смішно! Контроль над Україною вони здобули не силою, а просто тому, що комусь треба контролювати ці нікому не потрібні землі. Не потрібні навіть народу населенню, що там мешкає і яке після оголошення незалежности навіть не намагалося якось упливати на ситуацію.

А впливати на неї, до речі, можна абсолютно мізерними зусиллями. Варто побити скло на тракторі — і «окупанти» виконують усі ваші вимоги! Та це ж сцикуни, а не окупанти! Иноді мені здається, що вигнати їх можуть два-три десятки організованих людей, які не побояться поставити на це своє життя. Ну, просто уявіть собі: зібралася компанія, сіла на автівки, поїхала в найближчу військову частину, щоб закупити зброю, потім у підходящий день заїжджає в Київ, витягає з відповідних установ Януковича, Азарова і Литвина та й веде їх вішати на Майдан.

Думаєте, хтось їм перешкодить? Я дуже сумніваюся, що комусь захочеться впрягатися! У них же зброя — можуть і вогонь у відповідь відкрити... Кожен подумає: мені що, найбільше треба? А хто не присягне після того новій владі? Може ті депутати, які бігають голосувати чужими картками так, як накаже смотрящій? Чи оті численні генерали та адмірали (останніх в нас більше ніж кораблів)? Та вони в чергу вишикуються! А через скільки годин після страти оті ахметови, пінчуки та фірташи вилетять геть на своїх приватних літаках? Я думаю, не більше трьох!

Той, кому вистачить сміливости стратити пару-трійку проФФесорів-письменників, навіть підтримки на виборах не потребуватиме. Для нього автоматично все сфальсифікують — потрібно лише вказівку дати! Проблема тільки в тому, що це по-справжньому нікому не треба. Ну а тим кільком тисячам, які не бажають терпіти «окупацію», значно простіше просто переїхати...

8 коментарів:

  1. Випередив. Я на роботі, подумки дискутував.
    Найприкріше те, що ця самоокупація триває мінімум дві сотні років.
    Всім воно пофіг.
    Добре, зараз своє викладу.

    ВідповістиВидалити
  2. Ну, ні, са­мо­оку­па­ція по­ча­ла­ся не так дав­но. До то­го на Ук­ра­ї­ні ха­зяй­ну­ва­ли чу­жин­ці. Теж тво­ри­ли, що хо­ті­ли. Втім, як­що по­гля­ну­ти на бан­дю­ків, то во­ни зде­біль­шо­го теж не­ук­ра­їн­ці. Ук­ра­їн­ці на­віть на бан­ди­тизм не здат­ні.

    ВідповістиВидалити
  3. Прочитала і згадала фільм "Убити дракона".. Я не думаю, що "300 спартанців" зроблять з України велику державу, чи принаймні дадуть їй шанс. Я думаю, що ці 300 спартанців почнуть безсоромно користуватись здобутою владою.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я вам біль­ше ска­жу: во­ни са­ме цим і за­й­ма­ю­ть­ся. Тіль­ки їх не 300, а тро­хи біль­ше. Во­ни ще на­зи­ва­ють се­бе рефор­ма­то­ра­ми...

      До ре­чі, Пу­тін чу­до­во під­твер­див цю те­зу 2012 ро­ку. Як­би не кіль­ка ти­сяч доб­ро­во­ль­ців, як­би Ко­ло­мой­сь­кий не по­сва­рив­ся з мос­ков­сь­ки­ми рі­ша­ла­ми, за­раз Ки­їв був би сто­ли­цею Но­во­ро­сії. І це при то­му, що бу­ла і є справ­ж­ня ві­йсь­ко­ва аг­ре­сія, а не пе­ре­во­рот! На­се­лен­ню на­ч­ха­ти! Во­но в біль­шос­ті сво­їй «вто­ми­ло­ся від ві­й­ни» ще до її по­чат­ку. І по­го­ди­ть­ся на будь‐який сце­на­рій її за­кін­чен­ня. Кіль­ка ти­сяч доб­ро­во­ль­ців на 40 мі­ль­йон­ну кра­ї­ну, яким не по­фі­гу! Це вза­га­лі ди­во, що во­ни змог­ли ор­га­ні­зу­ва­ти обо­ро­ну, але ці лю­ди од­на­ко­во при­ре­че­ні, бо їм так чи инак­ше до­ве­де­ть­ся во­ю­ва­ти на три фрон­ти: про­ти Пу­ті­на, про­ти без­аль­тер­на­тив­них пат­рі­о­тів, і про­ти на­се­лен­ня, пе­ре­важ­на біль­шість як­о­го, за 25 гри­вень їм ра­до но­жа в спи­ну встро­мить!

      Видалити