неділю, 12 жовтня 2014 р.

Російський лібералізм


Уявімо собі 1939 рік. Німецький журналіст пише, що в Судетах, звичайно, утискали німецьку меншину чеські сатрапи, змушуючи лікарів виписувати рецепти чеською мовою, але ж це не причина, щоб мучити євреїв у трудових таборах! Он у Дахау люди вже починають ставити питання про численні поховання на цвинтарі людей, які там ніколи не жили. Така політика притаманна лише комуністичним антинародним режимам і може відлякати туристів у деяких реґіонах Рейху!..

Думаю, мало кому спаде на думку звинуватити цього журналіста в ліберальних симпатіях і нелояльності до Гітлера. А тепер цитата:
Нехорошо, когда люди говорят по-русски, полностью русская среда, а рецепты выписываются на украинском. Это напрягает, это нехороший тренд. А вот в Бельгии франкофоны, а рецепты выписываются по-французски, и понятно, что Бельгия, где французский доминировали и тоже был языком завоевателей и тоже вводился достаточно насильственно- вот это полная аналогия для Украины, которая состоит из русскоязычной, и украиноязычной. Но в Крыму, когда он был украинским, никого не убивали за русскую речь. Это же вообразить было нельзя. Теперь там мало того, что убивают за украинскую речь – уже бывали случаи – они хотя бы единичные. Мы понимаем, что исчезновение 18-ти крымских татар с последующим нахождением трупа – это систематический террор против выделенной группы населения, вообще-то, кажется, это есть определение нацизма. Плюс криминал.

И трудно поверить, когда есть крымские власти, когда есть премьер по кличке «Гоблин», что они в курсе. И, на мой взгляд, к сожалению, уже такого рода вещи – это достаточная причина, чтобы в Крыму не было нормального курорта, потому что не может быть курортам там, где существует по какой-то причине террор против выделенной части населения.
Це, шановне панство, незалежна російська журналістка-лібертаріянка! А що? Вона ж проти терору та геноциду (з якоїсь причини), оскільки це завадить створенню нормального курорту! Я більше скажу: може вона навіть засмутиться з приводу терору та геноциду, якщо його проведуть акуратно, без втрат для туристичної галузі! Це, власне, все, що потрібно знати про російських лібералів. Взагалі прикметник «російський» може змінити значення наступного за ним слова навіть на його протилежність. Класичний приклад — російський інтернаціоналіст.

Я бачу, що зараз в Україні популярна думка, що Путін з'їхав з глузду, і що якщо цю проблему якимось чином “усунути”, то війна скінчиться. Це дуже небезпечні ілюзії. Російський народ можна розділити на дві нерівні групи. Одна — це більшість, яка за Кримнаш™. І є ще меншість, яка проти цього, оскільки це призведе до фінансових збитків. Якби терор та окупацію сусідських територій можна було провести непомітно для світової спільноти, то ця “ліберальна” меншина заперечувати проти цього не стала б.

Ну, справедливости ради, слід сказати про відступників (зрадників нації). Такі завжди трапляються просто статистично, але не є і не можуть бути якимось чинником у суспільно-політичному житті. Думаю, число тих ненормальних росіян, які вважають, що вбивати й катувати людей не можна, навіть якщо це вигідно, лежить десь приблизно між кількістю маньяків-убивць і кількістю маньяків-статевих-збоченців. А серед публічних осіб можна згадати хіба що Валерію Новодворську — і та вже померла.

Нема коментарів

Дописати коментар