вівторок, 25 листопада 2014 р.

Що таке люстрація


Необхідно виправити імена. Благородний чоловік ставиться з обережністю до того, чого не знає. Якщо імена неправильні, то й судження не будуть обґрунтованими. Якщо судження безпідставні, то й справи не будуть завершеними, і (...) люди не будуть знати, як себе поводити.
Конфуцій

На жаль, замість “виправляння” імен, в Україні продовжується профанація понять. І найбільшим злочином я вважаю профанацію поняття люстрації, яку успішно провели бандити за лічені місяці. На жаль, абстракції лишаються складними для розуміння інтелектуальною більшістю, тому (не без задоволення) я процитую простий наочний приклад від одної розумної людини:

Зараз треба «Шахтаря» випровадити тренуватися на власний стадіон і не пускати назад доти, доки кожному (включаючи тих людей, які футболом не цікавляться) не стане очевидно, що кожен гравець, тренер і менеджер клубу всім серцем засуджує московську агресію і бажає якнайшвидшої перемоги над ворогом і звільнення окупованих територій.

Така програма дій, власне, і називається люстрацією. У даному випадку одного конкретного футбольного клубу. Думаю, очевидно також, що вона не повинна обмежуватися одним футбольним клубом. Ну, а ті покидьки, які підпадають під так званий закон про так звану люстрацію, повинні бути не люстровані, а повішані посаджені, причому дуже й дуже надовго. І ніякого спеціяльного закону для цього не потрібно — узурпація влади, державна зрада, злочини проти людяности давно існують у нашому карному кодексі — лише треба застосувати. А оскільки, очевидно, застосовувати нічого не будуть, то й цим люстраційним законом можна сміливо підтиратися.

Принагідно хочу привітати українців з річницею нової серії кривавих і, на жаль, досі незасвоєних уроків. Миздобули! У 2024 перед Різдвом у тому ж місці, панове. Якщо, звичайно, московські війська не зітруть Майдан на порох.

Нема коментарів

Дописати коментар