середа, 5 травня 2010 р.

Невже вони це серйозно?


Од­не з двох: або я втра­тив здат­ність ві­д­різ­ня­ти стьоб від сер­йоз­ної пуб­лі­ка­ції, або де­які жур­на­ліс­ти ос­та­точ­но втра­ти­ли зв'я­зок не тіль­ки з ре­аль­ніс­тю, а й зі здо­ро­вим глуз­дом. І най­ці­ка­ві­ше, що все це транслю­є­ть­ся на за­кор­дон ро­сі­йсь­кою і пор­ту­галь­сь­кою мо­вою: Ук­ра­ї­на — кра­ї­на па­ра­док­сів. От­же, чо­му нам так доб­ре жи­ве­ть­ся в Ук­ра­ї­ні?

При­чи­на пер­ша — ос­ві­та. У нас, ви­яв­ля­є­ть­ся, од­на з най­о­сві­че­ні­ших кра­їн! І я ка­тего­рич­но не зго­ден з ООН, яка вва­жає, що та­ким по­каз­ни­ком є пи­сь­мен­ність! Як­би во­ни пе­ре­ві­ри­ли рі­вень ви­кла­дан­ня БЖД й ети­ки ко­рис­ту­ван­ня мо­бі­ль­ним те­лефо­ном, я ду­маю, Ук­ра­ї­на бу­ла б пер­ша в сві­ті! Прав­да, за рів­нем експор­ту на­у­ко­єм­них те­х­но­л­огій, на­ша кра­ї­на по­ки па­се зад­ніх, але то та­ке...

Дру­га при­чи­на (не мо­жу не про­ци­ту­ва­ти):
...жи­те­ли Укра­и­ны мо­гут по­ку­пать на рын­ках про­дук­ты, вы­ра­щен­ные без ис­поль­зо­ва­ния пе­сти­ци­дов, гор­мо­наль­ных до­ба­вок и ген­ной ин­же­не­рии. Они, пи­шет Кор­ре­спон­дентпо­рой ме­нее при­вле­ка­тель­ны на вид и неспо­соб­ны дол­го хра­нить­ся, но за­то эта пи­ща вкус­нее, а глав­ное - по­лез­нее для ор­га­низ­ма.
За­бу­ли до­пи­са­ти, що смач­ні­ша і ко­рис­ні­ша во­на тіль­ки для ук­ра­їн­ців, які не ба­чи­ли мо­жуть дозво­ли­ти куп­ля­ти якіс­ну їжу, за­те ма­ють вже про­ми­ті зом­бо­я­щи­ком міз­ки про жах­ли­ве ГМО®, яке в сто­пі­цот ра­зів шкід­ли­ві­ше за гни­лу й чер­ви­ву (за­те на­ту­раль­ну) го­ро­ди­ну! Ну, що ж, зруч­не по­яс­нен­ня, чо­му гни­ла кар­топ­ля в Ук­ра­ї­ні кош­тує до­рож­че за доб­ір­ну в Ні­меч­чи­ні, — на­ша ко­рис­ні­ша для здо­ро­в'я! І як­би не Чор­но­биль, не СНІД з ту­бер­ку­льо­зом, не ал­к­о­го­лізм і не пога­на еко­л­огія, то ми б і жи­ли дов­ше за нім­ців! Хі­ба не яс­но?

Та особ­ли­во ме­ні спо­д­об­а­ло­ся про мож­ли­во­с­ті для мо­ло­ді ра­но по­ча­ти ка­р'є­ру. На­віть до за­кін­чен­ня Ви­Ша! Ну по-пер­ше, не знаю як де, а наш ДНУ не мож­на за­кін­чи­ти, як­що не на­д­а­ти до­від­ку про пра­це­влаш­ту­ван­ня у від­діл де­рж­за­мов­лен­ня. Инак­ше во­ни про­с­то не під­пи­шуть об­хід­ний лист. А по-дру­ге, як­що взя­ти до ува­ги, які ка­р'єр­ні ба­жан­ня ма­ють ук­ра­їн­ці, то я не ро­зу­мію вза­га­лі, на­що там ви­ща ос­ві­та...

Втім, бу­ло б не­пра­ви­ль­но за­яв­ля­ти, що та­кі ка­р'єр­ні пер­спек­ти­ви має вся ук­ра­їн­сь­ка мо­лодь. Ві­зь­ме­мо, на­при­клад, Ві­та­лі­ну Ющ­ен­ко, яка в свої 27 ро­ків вже очо­ли­ла На­ці­о­наль­ну ра­ду з пи­тань бла­го­чин­нос­ти, або Вік­то­ра Яну­ко­ви­ча мо­лод­шо­го, який уже в 16 ро­ків ор­га­ні­зу­вав свою спра­ву. І хто піс­ля цьо­го по­с­міє за­пе­ре­чи­ти, що в ук­ра­їн­сь­кої мо­ло­ді є ве­ли­кі мож­ли­во­с­ті?! Підо­зрюю прав­да, що та­кі про­ффе­сі­о­на­ли, оче­вид­но, по­трап­ля­ють в ті ОО­Нів­сь­кі 0.3% негра­мот­них...

Ну, і, на­ос­та­нок, най­пре­крас­ні­ше — про сво­бо­ду сло­ва:
Еще од­ним "бо­ну­сом" Укра­и­ны яв­ля­ет­ся сво­бо­да сло­ва. В Укра­ине - са­мый вы­со­кий уро­вень до­сту­па граж­дан к ин­фор­ма­ции о про­ис­хо­дя­щем в стране и в ми­ре сре­ди стран СНГ. Хо­тя в рей­тин­ге Freedom House стра­на име­ет ста­тус ча­стич­но сво­бод­ной и на­хо­дит­ся на 117-м ме­сте из 195, то есть луч­шей си­ту­а­ци­ей мо­гут по­хва­стать 116 го­су­дарств, од­на­ко на пост­со­вет­ском про­стран­стве по уров­ню этой сво­бо­ды Укра­и­на усту­па­ет толь­ко го­су­дар­ствам Бал­тии.
От ме­ні ці­ка­во, чи зро­зу­мів сам не­відо­мий (там не під­пи­са­но, що, оче­вид­но, та­кож є ще од­ною озна­кою сво­бо­ди сло­ва) жур­на­ліст, що він про­ти­рі­чить сам со­бі? По-мо­є­му, бу­ти в дру­гій по­ло­ви­ні спис­ку озна­чає зо­всім не бо­нус, а якось так, трош­ки на­в­па­ки... Хо­ча, з ин­ш­о­го бо­ку, це мож­на зро­зу­мі­ти й так, що мо­же бу­ти й гір­ше — ми ж не При­бал­ти­ка там якась, у нас тут па­м'ят­ни­ки ти­ра­нам вста­новлю­ють — і ні­ч­о­го... Мов­ляв, на­со­ло­джуй­те­сь, хо­ло­пи, бо не­за­ба­ром і цей “бо­нус” пе­ре­кри­ють...

2 коментарі:

  1. Згода, тут вміють промивати мізки. Додам, що вітчизняні продукти добряче обробляються хімікатами. Чи знають автори, скільки разів кроплять картоплю проти жуків?

    ВідповістиВидалити

Hy-phen-a-tion