неділю, 18 липня 2010 р.

Вертикаль і фашизм


Як відомо, фашисти стали звичайним явищем у політичному житті Росії з вертикаллю влади. Тому не дивно, що сьогодні, коли бандюки будують свою вертикаль політичної стабільности за російським зразком, фашисти в Україні теж активізуються. Можливо, вони усвідомлюють те, що зможуть стати частиною нового життя, а може просто відчувають це. І, на мою думку, цілком праві — владній вертикалі фашизм дуже потрібний. Фашизм потрібний, бо одночасно виконує кілька важливих завдань.

Перше і очевидне — дискредитація опозиційних настроїв. Хоче, наприклад, людина висловити свій протест проти вертикалі. І що вона бачить? Ліворуч — комунофашистів, праворуч — нацистів, посередині — клоунів. Більше нікого по телевізору не показують. Висновок: нормальної опозиції нема, а отже нема й альтернативи владі. Припустімо, що з'являється нова політична сила. Далі сценарій простий: якщо вона пропонує праву ідеологію, її дискредитують зв'язками з нацистами, якщо ліву — з комуністами. Після цього політична сила в очах громадськості стає такою ж фашистською, як усі инші. Захиститися від цього навіть фізичній особі важко: завжди знайдеться провокатор, який перед камерами потисне тобі руку, — і потім все життя доводитимеш, що ти не верблюд. Ну а політичній чи громадській організації це зробити взагалі неможливо. Таким чином, політична арена дешево й ефективно очищується від соціал-демократів, ліберальних демократів і націонал-демократів.

Друга причина для підтримки фашистів — це необхідність створення ідеологічного шуму. Поки злодії та бандити різних національностей і віросповідань грабують український народ, можна цьому народу запропонувати ідею, що насправді в усьому винні євреї, узбеки, католики або МВФ — нема різниці. Навіть краще, коли різні типи фашистів будуть пропонувати різних ворогів. Головне, щоб це лайно вільно циркулювало серед народних мас і зіштовхувало ці маси лобами. Дуже непогано для вертикалі, коли комунофашисти б'ються з нацистами, тому що в цей час націонал-ліберали і соціал-демократи будуть сидіти тихенько по домівках, щоб не попасти під гарячу руку і не заплямувати себе участю в протесті разом із фашистами.

До того ж, фашисти — це дуже зручне пугало для правозахисників. Приїде, наприклад, Янукович на засідання ПАРЄ, щоб у черговий раз обплювати український народ. Ну, і якийсь парламентарій спитає, чи не задовго той є президентом. Мовляв, може в тридцятимільйонній країні є ще охочі? А Янукович йому і скаже, що радий би полишити цю нелегку посаду, але ж народ такий, що тільки я їх і стримую. Оно чорних б'ють, погроми влаштовують: дай їм волю — так вони горлянки одне одному поперегризають...

Це, власне, третя причина, яка в такій ситуації лишається суто теоретичною. Але вона теж досить важлива для спокою «еліти». Тому що це упевненість у завтрашнім дні. Уявімо собі неможливе: народ України прокинувся і спитав себе, скільки можна терпіти це знущання і чи не час продемонструвати, що він є єдиним джерелом влади в країні... Відтак об'єднані народні маси виносять з уряду, парламенту, президентської адміністрації злодіїв і дармоїдів і влаштовують їм народний суд. Не за те, що вони буржуї, чорнопикі, жиди чи ілюмінати, а за те, що вони порушують закони, Конституцію, грабують і вбивають людей. Яка буде раекція на це нашої «еліти»? Правильно, вони заволають на весь світ, що антисеміти, скінхеди і сталіністи їх переслідують, розкуркулюють і репресують! І народу України буде дуже важко довести, що він не верблюд...

Втім, до цього не дійде, звичайно. Просто буде страшно виходити на вулицю простим людям. Бо людину можуть вбити вже не за те, що не досить швидко зганяла за пивом для місцевої шпани, або не так глянула на міліціонера, а просто за те, що розмір черепа або колір волосся не такий, як подобається місцевим фашистам на раёні...

11 коментарів:

  1. Опозиція дискредитувала сама себе, саме тому фашизм став безальтернативний. Як ти це собі уявив, встає дрібний лавочнік та виступає проти податкового кодексу Азарова на стороні Тимошенко яка взагалі нерухомість хотіла у нього конфіскувати?

    Взагалі смішно, цушколизальний інфопорн як новий політичний проект і наїзд на фашистів, коли зрозуміло що вважай автор цих хлопців фашистами, то згадав би що ОУН робило з львівськими балаболами і цей текст написати просто б побоявся.

    ВідповістиВидалити
  2. Ти­мо­шен­ко — це та­ка опо­зи­ція Яну­ко­ви­чу, як Гіт­лер — Ста­лі­ну.

    Про яке са­ме ба­ла­боль­с­т­во на Ін­фо­пор­ні йде­ть­ся, я не зро­зу­мів. Жур­на­ліс­ти са­ме цим за­й­ма­ти­ся і по­вин­ні, нє? :)

    ВідповістиВидалити
  3. Система так і задумана, сидить 500 ще совково-номенклатурних сімей і лошить 50 млн. Більш недолугого суперника Януковичу ніж клептоманка-Григян і вигадати було важко. Але вигадали. Злопам'ятний лузер Гриценко, Vault Dweller Кириленко, невідомої породи кріль Яценюк і звичайно майже-режим Тигибко. Грати у цей НЛП-вибір я особисто втомився. Системі треба переламати хребта і альтернативи ультра-правим у цій справі я не бачу.


    Щодо журналістів, то якщо робота журналістів балаболити, то работа ФОшистів їх за це калічити. СБ ОУН навіть своїх не жаліло, не кажучи вже про всяку журналіську шушваль.

    ВідповістиВидалити
  4. Уль­т­ра­пра­ві ні­ко­му хре­бет не ла­ма­ти­муть, ок­рім ні в чо­му не вин­них уз­бе­ків, зви­чай­но. Во­ни пре­крас­но за­й­муть свою ні­шу, як це ста­ло­ся в Ро­сії.

    ВідповістиВидалити
  5. 1. ти помічав, як захисник російської мови так одразу прізвищє мамєдов, або овцєйобов? фашисти наразі роблять правильну справу, вони створюють собі соціальну базу - дрібних українських лавочників. спочатку банобаки і чурки, потім менти та жителі долини. ну а там ы полытики з говноолыгархами. з точки зору наявності реальної опори, то фашики зараз реальна партія, а ось юлі і віті з ставкою на 500 сімей - маргінали. хохло-політики вони як сраний шоубізнес, сидить собі 100 придурків і піарять один одного. якась хохляцька пристаріла пізда вийшла заміж за якогось російського гоміка, а всім похуй? зараз обвішаємо метролайти фотками цих силіконовох ляльок, а вдруг піпл захаває? на відміну від цих придурків, в фашах я бачу бажання зробити дві речі: а. рекрутувати бійців (в т.ч. серед сиріт) б. отримати соціальну базу.


    2. в росії фашики теж рано чи піздно знесуть режим. як знесли царський режим насрізь просякнуті сексотами охранки ліваки. і тоді без своїх фашистів Україні точно будуть гайки.

    ВідповістиВидалити
  6. 1. Ні не по­мі­чав ні­яких мо­мє­до­вих. Чи Та­бач­ник з Літ­ві­нен­ком і Се­ми­но­жен­ком з ці­єї се­рії?

    Що сто­су­є­ть­ся су­час­но­го бо­мон­ду, то все пра­ви­ль­но. І все те на­род ха­ває і зно­ву оби­рає їх на ви­бо­рах.

    Що сто­су­є­ть­ся бій­ців і со­ці­аль­ної ба­зи, то теж зго­ден. Але не зго­ден з тим, що її бу­де спря­мо­ва­но на бо­ро­ть­бу про­ти справ­ж­ніх во­ро­гів. Все на­в­па­ки — її ство­рю­ють, щоб спря­мо­ву­ва­ти не­вдо­во­лен­ня не про­ти ви­ну­ват­ців, а про­ти ко­го зав­год­но аби в ин­ший бік. Од­них на­ць­ко­ву­ють на уз­бе­ків, ин­ших — на ко­раб­лі NATO. Ду­же зруч­но для вер­ти­ка­лі.

    2. Кра­щий спо­сіб за­хис­ти­ти­ся від дра­ко­на, це ма­ти сво­го влас­но­го, так?

    Ска­жи, ти справ­ді ві­риш, що ті, які б’ють «не­рус­ких» в Ук­ра­ї­ні бу­дуть за­хи­ща­ти Ук­ра­ї­ну від ро­сій­сь­ких фа­шис­тів?

    ВідповістиВидалити
  7. 1. Ти бачив місцевий партактив регіонів і юлі? Знаєш навіщо Путіну в РФ фашисти? Бо типовий єдтинорос на місцях це жорножопий. Вони від природи краще пристосовані до таких ієрархій. Фашисти тримають владу до купи, але готовний прикл в тому, що для того зоб система працювала влада не може грати з фашистами по гамбурському рахунку. А вони вчаться. І в кінці-куінців захоплюють владу.

    2. Кращий спосіб перемогти дракона самому стати драконом. Ти вдався до дрібної маніпуляції яка настільки відверта, що викликає бажання пройтись по пальчикам що це друкували молотком. Зміст маніпуляції: "Вони пиздять нелегалів, нелегали це інородці, інородці це чурки, чурки це нєрусскіє, ті хто пиздять нєрусскіх це русскіє, відповідно ті хто пиздять нелегалів = русскіє". Більше так не роби.

    ВідповістиВидалити
  8. 1. Ти на­тя­ка­єш, що міс­це­вий пар­так­тив — це чор­но­жо­пі, чи що? Що сто­су­є­ть­ся вла­ди, то не за­хоп­лять во­ни вла­ди. Не для то­го їх ви­ро­щу­ють.

    2. Це ти ме­не ти­пу на­ля­ка­ти хо­тів? Ой ба­юс‐ба­юс! :)
    Як­би я хо­тів за­й­ма­ти­ся ма­ні­пу­ля­ці­яим, то за­й­мав­ся б ма­ні­пу­ля­ці­я­ми. Але ре­а­лії та­кі, що не­ле­га­лів б’ють не за те, що во­ни не­ле­га­ли, а за те, що во­ни «не­рус­кіє». І не тре­ба бу­ти ге­ні­єм, щоб зро­зу­мі­ти, що цей на­цизм ні­чим від ро­сій­сь­ко­го не від­різ­ня­є­ть­ся.

    Що сто­су­є­ть­ся ідеї са­мо­му ста­ти дра­ко­ном, то це не но­ва ідея. От тіль­ки сен­су в цьо­му я ні­яко­го не ба­чу.

    Про­сві­ти ме­не кра­ще про Ки­ри­лен­ка. А то ме­ні за­ва­ло­ся, що він на­чеб­то не си­ль­но за­бруд­нив­ся. Ну, на­скіль­ки це мож­ли­во в Ук­ра­ї­ні. Чи я по­ми­ля­ю­ся?

    ВідповістиВидалити
  9. 1. питання не в тому для чого їх ростить влада, питання в тому, для чого вони ростять себе. гітлер і більшовики це прожекти влади.

    2. не коси під ідіота, якщо з тобою захочуть щось зробити, то це зроблять не попереджаючи. в тому зміст педагогіки. ти намагався мене наєбати і найобував як лох. мене бісить, коли мене найобують по-дурному, це неповага до моїх талантів найобщика.

    а тепер про кириленка. він "схрон №13" з фоллаута. сховище для НУшників які не бачать майбутнього. хлопець можливо непоганий, але я наразі не бачу як він стане українським саакашвілі.

    ВідповістиВидалити
  10. Зна­чить так, спе­ці­я­ліс­те з пе­да­го­гі­ки, пе­ред тим, як ха­ми­ти і ма­тю­ка­ти­ся, спро­буй при­пус­ти­ти, що ти при всіх сво­їх та­лан­тах чо­гось не до­пет­рав. І ввіч­ли­во по­про­си­ти ще раз роз­тлу­ма­чи­ти. За­тя­мив?

    Я сьо­год­ні доб­рий, то­му в те­бе є ще од­на спро­ба ви­ба­чи­ти­ся.

    ВідповістиВидалити
  11. Вибачатись? Хпопче, у тебе манія величі.

    ВідповістиВидалити