понеділок, 17 квітня 2017 р.

Нормандський шаблон


Я розумію, що редакторам «Української Правди» ліньки вичитувати текст, автоматично перекладений з російської. Ну, а російській мові, як відомо, альтернативи нема. Тому пропоную всі майбутні новини про зустріч у „Номандському форматі“ автоматизувати за допомогою простенького шаблону (який я вже вичитав):
Відбулася <тип зустрічі/телефонна розмова> Президента Петра Порошенка з президентом РФ Володимиром Путіним, канцлером Німеччини <вписати імʼя та прізвище> і президентом Франції <вписати імʼя та прізвище>.

Лідери країн „Нормандської четвірки“ знову підтвердили прихильність виконанню Мінських угод у сфері безпеки і з політичних аспектів врегулювання.

Також сторони вітали домовленість про відновлення перемирʼя з <вписати дату>, досягнуту в ході попереднього засідання Контактної групи, і підкреслили важливість його суворого дотримання. Крім того, лідери закликали активізувати роботу з обміну заручників за формулою „всіх на всіх“.

Як відомо, підконтрольні Кремлю бойовики від початку перемирʼя <вписати кількість обстрілів> разів обстріляли позиції Збройних Сил України, <вписати кількість поранених> українських військовослужбовців отримали поранення, <вписати кількість загиблих> загинуло.
Таким чином, публікація новини зводиться до заповнення простої форми, яка буде корисною ще багато років.

Нема коментарів

Дописати коментар