суботу, 26 серпня 2017 р.

Ліві та ліві


Спотворені поняття мають наслідком спотворене уявлення про світ. Ось хороший приклад: міркування про ліві партії. А всього лише треба врахувати, що лівими називають в Україні партії, які не приховують того, що діють за вказівками з Москви. А, відповідно, ті, які це приховують, — правими. І якщо, почувши ці слова, не зациклюватися на їхньому справжньому значенні, то ніякої містики в поведінці так званих „лівих“ нема. А що стосується ідеології, то в Україні просто нема нічого иншого, тому й окреме слово не потрібне. Ось, наприклад, тези з програми „ультраправої“ партії. На щось вони дуже схожі, чи не так?
Маніфест комуністичної партіїПрограма захисту українців (ВО «Свобода»)
1. Експропріація земельної власності та направлення земельної ренти на покриття державних видатків.24. Забезпечити орендну плату за користування землею сільськогосподарського призначення згідно з нормативною оцінкою землі.
2. Високий прогресивний податок.28. Запровадити прогресивну шкалу оподаткування за принципом: "малий бізнес - малі податки, великий бізнес - великі податки".
3. Скасування права успадкування.21. Дозволити особам, які законним способом набули право власності на землі сільськогосподарського призначення (під час розпаювання, а також одержані в спадщину за законом), продавати ці земельні наділи виключно державі.
4. Конфіскація майна всіх емігрантів та заколотників.4. Конфісковувати у порушників Закону про громадянство набуте в Україні майно та капітал на користь держави.
5. Централізація кредиту в руках держави через національний банк з державним капіталом та виключною монополією.32. Забезпечити контроль держави над банківською сферою (державні банки мають становити щонайменше 30% банківського капіталу країни). Обмежити законом лихварські грабіжницькі відсотки за банківськими кредитами для населення та підприємств України. Заборонити іноземним особам володіти контрольними пакетами будь-яких приватних банків в Україні.
6. Централізація всього транспорту в руках держави.37. Забезпечити надходження коштів від транзитного потенціалу України до державного бюджету і направити їх на побудову транспортної інфраструктури.
7. Збільшення кількості державних фабрик, засобів виробництва, розчистка орних земель та їхнє покращення відповідно до спільного плану.11. Ухвалити Закон про стратегічні підприємства та стратегічні галузі виробництва. Заборонити приватизацію стратегічних підприємств і повернути у державну власність раніше приватизовані. Гарантувати державний контроль над природними монополіями.
8. Однаковий обов'язок праці для всіх, створення промислових армій, особливо для землеробства.18. Ухвалити новий, соціально справедливий, Кодекс законів про працю - Трудовий кодекс України. Розробити тарифікаційну шкалу погодинної оплати праці згідно з європейськими стандартами. Встановити п'ятикратне співвідношення між максимальною і мінімальною погодинною заробітною платою у працівників бюджетної сфери.
9. Поєднання землеробства з промисловістю, сприяння поступовому усуненню відмінностей між містом та селом.46. Розвивати соціальну сферу на селі. Забезпечити легкодоступне пільгове кредитування на придбання та будівництво житла в сільській місцевості за умови участі позичальника у сільськогосподарському виробництві та для працівників бюджетної сфери.
10. Суспільне та безкоштовне виховання всіх дітей. Усунення фабричної праці дітей в сучасному вигляді. Поєднання виховання з матеріальним виробництвом, і так далі.12. Ухвалити державну програму патріотичного виховання та гартування характеру молодого покоління. Забезпечити активне дозвілля і оздоровлення дітей та юнацтва.

Нема коментарів

Дописати коментар