пʼятницю, 17 квітня 2009 р.

Діти війни


У мене передчуття, що сьогодні переламний день в українській політиці. Досьогодні політичні організації попри очевидність своїх намірів намагалися фіксувати в програмі декларації про бажання щось змінити. Навіть у Яценюка в програмі «Фронту змін» окрім пустопорожньої балаканини є цілком конкретний пункт
Земля – це єдиний ресурс в світі, який не відновлюється. Як зберегти цей капітал – ще один виклик для української держави.
Тому ми за зняття мораторію на землю, але з чіткими чотирма умовами:
- Дотримання цільового призначення землі та примусове вилучення землі у разі її нецільового використання.
- Власниками української землі можуть бути виключно резиденти України.
- Лише державі можна продати землю, і лише у держави можна її купити.
Для цього необхідно створити державного агента на ринку купівлі-продажу землі.
- Обмеження обсягу власності на землю в одних руках, прямо чи опосередковано – щоб не створити лендлордів.
який в перекладі на людську мову означає, що вся незаконна прихватизація землі буде легалізована, а лендлорди дурні селюки отримають нарешті цілком прогнозовану дулю з маком. Звичайно, за маком для реалізації своїх прав на землю треба буде побігати до “державного агента” за довідками з відкатами...

Але новостворена партія “Дітей війни”, думаю, не потребує ніяких зайвих декларацій і чесно про це заявляють. “Діти війни”— це така категорія населення, якій не потрібно нічого, окрім пільг. За пільги вони підтримають будь-що — хоч Чорноморський флот, який втягує Україну в Російсько-Грузинську війну, хоч пам’ятники військовим злочинцям. “Дітям війни” начхати на майбутнє України, але вони можуть голосувати. І таким ресурсом не можна нехтувати! Це називається соціальна справедливість. Думаю, Лівий фронт правильніше було б назвати пільговим, щоб любителі пільг від ПР™ і БЮТ™ точно знали за кого їм голосувати. До того ж “ліві” значно краще відстоюють інтереси ФСБ в Україні, а це для українців головне!

1 коментар:

  1. Кидається в очі: „Зем­ля – це єдиний ресурс в світі, який не ві­днов­лю­ється.“ Відновлюється. Можливо просто хтось не мислить категоріями десятиліть і століть. А якщо й так, то є й інші невідновні ресурси. Команда в Яценюка ніяка.

    ВідповістиВидалити