четвер, 16 липня 2009 р.

Галочка переносу


Після підключення переносів до блоґа користувачу можна надати можливість їх відключити. Найпростіший спосіб — за допомогою displaytogglebox. Але в цьому разі в правому верхньому кутку з'являється неоковирна кнопка з написом Hy-phe-na-te. На щастя, Hyphenator можна легко повісити на звичайнісінький checkbox. Робиться це дуже просто:
<input checked value="0" onclick="Hyphenator.toggleHyphenation();" type="checkbox"/><label>переносити слова в текстах дописів</label>
Тепер, якщо користувач прибере галочку, переноси зникнуть. Зате з'явиться ця сама набридлива кнопка. Тому її треба зробити невидимою, додавши в шаблон стиль для її класу:
.donthyphenate{ display: none; }
В принципі все, але є один маленький ньюанс. Якщо користувач натисне на галочку до того, як сторінка повністю завантажиться, а переноси виконаються, галочка зніметься, але ніякого ефекту виклик функції Hyphenator.toggleHyphenation(); не матиме. На щастя, невидима кнопка може бути використана як ознака того, що завантаження відбулося. Для цього додаємо ще одну перевірку в onclick:
<input value="0" onclick="Hyphenator.toggleHyphenation(); if(!document.getElementById('HyphenatorToggleBox'))this.checked=true;" type="checkbox"><label>переносити слова в текстах дописів</label>

Нема коментарів

Дописати коментар