пʼятницю, 23 вересня 2011 р.

Про валютчиків


...Вот уже полтора месяца вы сидите здесь, упорно отказываясь сдать оставшуюся у вас валюту, в то время как страна нуждается в ней, а вам она совершенно ни к чему...
М. Булгаков. «Мастер и Маргарита»

Днями вступив у дію закон, що вимагає паспорт посвідчення особи в людей, які купують валюту. Ну і, щоб не відкладати, заразом і валютні кредити заборонили. Мабуть, це повинно стимулювати патріотичні почуття громадян до кольорового папірця під назвою гривня. Одночасно, очевидно, щоб нагадати холопам про їхнє місце, було вирішено, що політичні партії не зобов'язані публікувати фінансові та майнові звіти. Думаю, наступний логічний крок — це зобов'язати робити подібні звіти всіх неелітних фізичних осіб.

Реакція на такі дії влади з боку громадян України різна. [info]falkius, наприклад, заявив, що йому не проблема показати паспорт. Особливо заради такої святої справи як наповнення бюджету™ завдяки наполегливій боротьбі з негідниками, які не бажають платити данину українській податковій.

Ну а те, як насправді відбувається процедура пред'явлення паспорта, разом із ксерокопією, ідентифікаційним номером і фотокарткою 3x4 в профіль і в анфас що там ще за списком, теж легко уявити, навіть побіжно знаючи українські реалії. Втім, і уявляти не треба — уже є перші враження.

У зв'язку з цим я маю два можливих сценарія розвитку подій — реалістичний і фантастичний.

За одним із цих сценаріїв, в Україні буде створено соціальну мережу людей, які бажають обміняти валюту. За допомогою цієї мережі люди, які бажають купити валюту знаходитимуть тих, хто її бажає продати, і робитимуть це за взаємовигідним курсом у приватному порядку, зустрічаючись задля безпеки в людних місцях. Відтак численні пункти обміну валюти та банки терплять збитки і лобіюють скасування закону.

За другим сценарієм українці складають кілька тужливих пісень про нелегку долю матюкають владу в коментарях і соціальних мережах, а самі тихенько несуть паспорти, а також усе, що накажуть, до обмінних пунктів.

Який із цих двох сценаріїв реалістичний, а який фантастичний? Не буду писати. Хай це допис лишиться з маленькою загадкою.

2 коментарі:

  1. «Який із цих двох сце­на­рі­їв ре­а­ліс­тич­ний, а який фан­тас­тич­ний? Не бу­ду пи­са­ти. Хай це до­пис ли­ши­ть­ся з ма­лень­кою за­гад­кою.» —

    «
    - Это никому не известно и никого не касается, - ответил он.
    - Ну да, неизвестно, - послышался все тот же дрянной голос из кабинета, - подумаешь, бином Ньютона!
    » — діятимуть обидва сценарії, і очевидно ж не питання який домінуватиме.

    ВідповістиВидалити