пʼятницю, 28 травня 2010 р.

Британія може розслабитися




Нарешті британці зітхнуть з полегшенням від того, що Україна в NATO не збирається. Стурбованість, як пише британська газета, посилилася після конфлікту Грузії з Росією. Перекладу на зрозумілу мову: для британців не секрет, що наступною буде Україна. І цілком зрозуміло, що вони не хочуть, щоб їхні солдати гинули, захищаючи чужу землю, на яку начхати навіть її мешканцям.
Як і сто років тому, маленькі українці не вірять, що московські війська вдеруться в Україну і будуть їх вбивати. Або, принаймні, сподіваються відсидітися в своїй хаті, яка, як відомо, зкраю, поки окупанти нищитимуть сусідів. Що може бути краще, ніж коли сусіду погано?!
Тоді, у XX столітті, такий підхід закінчився розчленуванням України (про який, до речі, дехто мріє вже зараз) і проведенням Голодомору, який слід би визнати геноцидом, якби він проводився проти людей. Але, на щастя, Голодомор був спрямований всього лише проти українців, а, отже, є просто трагедією, нещасним випадком. Цікаво, яким чином убиватимуть українців у XXI столітті? Стільки нових методів з'явилося — де ж тут вгадати яка то буде «трагедія»...

4 коментарі: